HTML

Alkotmány Blvd

Politikai történetek az elmúlt 25 évből bulvárosan - működésben az Alkotmány.

2013.09.01. 14:26 dr. Kiss Dániel Bálint

0. bejegyzés

- egy blog születése -

 

Kedves Olvasó !

Nem mindenkit érdekel a politika. Sokan csak a fejüket kapkodják, ha olyasmit hallanak az esti híradóban, hogy „konstruktív bizalmatlansági indítvány” vagy „frakció”. A közvélemény-kutatások szerint pedig a válaszadók 1 %-a sosem tudja, ki éppen Magyarország miniszterelnöke.fotó 1.JPG

Ez a blog egy olyan távoli és bonyolult témát próbál meg közelebb hozni hozzád, mint az alkotmányjog. Szerintem nehéz elméletek megértéséhez a könnyű példákon keresztül vezet az út. Ezért az egyes bejegyzésekben nem csak egy-egy közjogi fogalmat járok körül, hanem rögtön be is mutatom ezeket működés közben. Szerencsére az elmúlt 25 év bőségesen hozott jó vagy rossz példákat, így illusztrációban nem lesz hiány.

Praktizáló ügyvédként tisztában vagyok vele, hogy a jogi szaknyelv bonyolult. Ez a blog pedig nem csupán a jogászokhoz szeretne szólni. Ezért törekedtem a szakkifejezések és a végeláthatatlan mondatok kigyomlálására. A bejegyzések mindegyike rövidebb ezer szónál, a reggeli kávé mellett épp elolvashatók.  Ha a téma ennél hosszabb terjedelmet igényel, akkor folytatásokban jelenik majd meg. Bízom benne, hogy nem csak meglátogatsz, hanem itt is ragadsz.

Az elkészítés kapcsán múlhatatlan hálával tartozom Kiss Attilának a pazar fotókért, Regős Veronikának, Ihász Rolandnak és Édes Leventének a grafikai segítségért, Margit Boglárkának lelkiismeretes munkájáért, továbbá Ary Ildikónak a szűnni nem akaró biztatásáért, édesapámnak az éles szemű korrekciókért, húgomnak a sok-sok apróságért, valamint dr. Forgács Jánosnak, dr. Bodnár Eszternek, Slezák Juditnak és nem utolsó sorban dr. Váczi Péternek hasznos tanácsaikért és ötleteikért.

Kedves Olvasó !

Talán eddig Téged sem érdekelt a politika. De azért adj a dolognak egy esélyt!

Kellemes böngészést kívánok,

üdvözlettel:

dr. Kiss Dániel Bálint

1 komment

Címkék: politika alkotmányjog dr. Kiss Dániel Bálint


A bejegyzés trackback címe:

https://alkotmanyboulevard.blog.hu/api/trackback/id/tr945461872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maurer Gábor 2013.09.06. 22:17:56

Hej Barátom, büszke vagyok rád, sok sikert hozzá!
süti beállítások módosítása